В гола, с който Вердер спечели точка при гостуването на Борусия (Дортмунд), има българска връзка. Това става ясно от материал на авторитетното списание “Кикер”, който е озаглавен “Дебютният гол на Фридъл е признание за Груев”.

Причината - левият бранител Марко Фридъл се разписа след заучено изпълнение на ъглов удар за крайното 2:2. След пристигането си това лято в щаба на Вердер като помощник на старши треньора Флориан Кофелт Илия Груев се зае с отработването на статичните положения.

В Дормунд след изпълнението на корнера в 56-ата мин американецът Джошуа Сарджънт продължи топката с глава към втората греда, а там беше Фридъл, който също с глава я прати в мрежата на домакините, припомня "24 часа". За 21-годишния австрийски футболист това бе първо попадение в Бундеслигата.

“Радвам се за Илия. В последните седмици той проявява към задачата си голямо чувство на отговорност”, заяви след равенството 2:2 с Борусия Кофелт.

В Дортмунд Вердер не допусна гол от статично положение. Общо в предишните 5 кръга това се случи 4 пъти. Това е с един повече от всички през миналата кампания.

Голът на Фридъл пък бе трети след ъглов удар за изминалите 6 мача от елита на Германия. През миналия сезон те бяха общо 4.