Борусия (Дортмунд) отново се издъни нелепо в шампионата и врътна реми 2:2, този път при визитата си на Фрайбург, на стадион "Шварцвалд".

Това стана в среща от 7-ия кръг на германската Бундеслига и след нея отборът на Лусиен Фавър заема осмото място в класирането с актив от 12 точки, докато домакините имат 13 пункта в своята сметка и са 5-и. 
Ремито е трето поредно шампионатно за тима на Борусия.

Срещата започна по най-лошия начин за гостите и в 14-ата минута се наложи Брандт да замени контузилия се Пишчек, но все пак шест минути по-късно Витцел даде аванс на Борусия в резултата.

Азар центрира от корнер и белгиецът с фантастично воле от наказателното поле не даде никакви шансове на противниковия вратар да реагира.

Все пак обаче десетина минути след почивката домакините съумяха да стигнат до изравнително попадение чрез Валдшмид, който отправи фантастичен удар по земя от дъгата и изненада по изключително неприятен начин Бюрки, който можеше да се намеси далеч по-добре.

Дортмунд обаче показа характер и стигна до гола на аванса, който бе дело на Хакими, който се разписа в 67-ата минута. 

Крилото бе намерен от Санчо, а след това навлезе в наказателното поле и финтира противников бранител, а след това отправи удар, който след рикошет влезе във вратата.

По всичко си личеше, че Дортмунд ще стигне до победата, но в 89-ата минута Аканжи си вкара автогол и така донесе ремито на домакините.

До самия край нямаше повече голове.

Фрайбург - Борусия (Дортмунд) 2:2
0:1 Витцел 20
1:1 Валдшмид 55
1:2 Хакими 67
2:2 Бюрки 89 автогол 

Фрайбург: Шволов, Кюблер (85 - Грифо), Хеинц, Гюнтер, Кох, Абраши (75 - Петерсен), Хьофлер, Шмид, Хаберер, Валдшмид, Хьолер (68 - Шалай)

Борусия Дортмунд: Бюрки, Хумелс, Аканжи, Пишчек (14 - Брандт), Герейро, Витцел, Дилейни, Азар (63 - Санчо), Хакими, Ройс, Гьотце