Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке подкрепи треньора Люсиен Фавре, но в същото време го призова да промени облика на отбора след разочароващото равенство 3:3 с Падерборн в петък.

"Последните ни два мача изобщо не бяха добри и аз страдам като куче. Не трябва обаче да губим глобалната картина от поглед - стилът на Борусия Дортмунд е спокоен и уравновесен. Сега думите трябва да доведат до действия. Предизвикателството е пред вас", заяви Вацке и погледна към Фавре на годишното събрание на клуба.

"Много от играчите, които през миналия сезон правеха разликата, в момента не се намират в добра форма. В момента нямаме стабилна формация на терена. Промяната е задача на теб, Люсиен и на треньорския ти екип. Ние имаме правото да го изискваме от вас. Имате пълната ни подкрепа."

"Дълго време си във футбола и знаеш, че играта в крайна сметка се дефинира с резултатите. Трябва да опитаме всичко, за да станем шампиони. Ние също допуснахме грешка, защото трябваше да привлечем втори централен нападател. Тази грешка ще бъде поправена през януари", добави Вацке.