Борусия Дортмунд - РазенБалшпорт Лайпциг, дерби на 16-ия кръг в германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 21.30 часа българско време.


Вероятни състави:

Борусия Дортмунд: Бюрки, Хумелс, Аканджи, Загаду, Хакими, Герейро, Вайгъл, Брандт, Санчо, Ройс, Азар
Контузени: Шмелцер, Витсел, Дилейни

РБ Лайпциг: Гулаши, Клостерман, Упамекано, Мукиеле, Халстенберг, Деме, Лаймер, Забитцер, Форсберг, Вернер, Поулсен
Контузени: Орбан, Конате, Кампъл


Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора излизат в едва седмия си официален мач един срещу друг, като до момента вестфалци имат леко предимство от 3:2 победи и голова разлика 9:6.

През октомври 2017 година "биковете" биха изненадващо с 3:2 насред Дортмунд и сложиха край на серията от 41 поредни домакински мача без загуба на вестфалци в Бундеслигата. Поредицата си остана клубен рекорд за Борусия и петата най-добра серия в историята на първенството.

След въпросната среща "биковете" взеха само една точка срещу Борусия, губейки и двата мача през миналия сезон. Тогава два пъти се разписа Аксел Витсел, който определено обича да играе срещу този опонент, но сега е аут заради контузия.

В момента ситуацията е много различна и непредвидима, защото треньор на РБ е младата сензация Юлиан Нагелсман, чийто почерк започна да си личи. И резултатът е налице - Лайпциг вече е на върха в таблицата.

Голмайсторът на РБ Тимо Вернер е вторият най-добър стрелец в първенството с 16 попадения, но пък не е вкарвал нито веднъж на Дортмунд в девет шампионатни мача. 

Борусия е най-силният домакин в Бундеслигата този сезон, защото в седем мача тук има пет победи и две равенства. РазенБалшпорт обаче е най-силният гост, печелейки цели 19 от 24 възможни точки далеч от дома.

"Жълто-черните" навлязоха във форма и на свой терен могат да победят всеки, ако имат ден. "Биковете" на Нагелсман обаче демонстрират агресия във всички линии и нужния баланс, за да могат спокойно да бъдат определяни като един от кандидатите за титлата. Очакваме равностоен мач и подялба на точките.


Резултат: Борусия Дортмунд - РазенБалшпорт Лайпциг 1:1