19-годишната сензация Ерлинг Халанд буквално е преобразил Борусия Дортмунд след влизането си като резерва в мача срещу Аугсбург, показва статистиката.

Младият норвежец беше хвърлен в игра десетина минути след почивката, за да спасява положението при 3:1 за "малките баварци" и оправда доверието.

Халанд изригна с фамозен хеттрик за двайсетина минути, вкарвайки първия си гол 183 секунди след влизането си на терена. Така рурци биха с 5:3 и взеха важни три точки.

Статистиката показва, че преди появата на Халанд ударите в мача са били 12:8 в полза на Аугсбург. След влизането на тарана се случва нещо необяснимо - Дортмунд буквално започва да мачка противника си и изстрелите до края на двубоя са 9:1 за гостите.

От 2004 година насам Борусия не е губил първия си мач за годината, постигайки 11 победи и пет ремита. В историята на Бундеслигата е имало само един по-млад автор на хеттрик от Халанд - Валтер Бехтолд, който е на 18 години през 1965 година, когато бележи три гола в един мач за Айнтрахт Франкфурт.

Ерлинг вкара и трите си попадения с левия крак, а интересното е, че той отправи точно 3 изстрела, постигайки 100% успеваемост при стрелбата. Затова в интернет се появиха и коментари, че талантът е истински магьосник.

Феновете на Борусия са смаяни от факта как Аугсбург изведнъж спря да играе, влизайки в ролята на боксова круша за Халанд и неговите съотборници.