Нападателят на Борусия Дортмунд Пако Алкасер се е разбрал с ръководството на Валенсия за завръщане в клуба. Трансферът му обаче зависи от това дали Родриго ще поеме към Барселона.

Както е известно, каталунците спешно търсят заместник на контузения Луис Суарес, който получи тежка контузия в коляното и е аут до края на сезона. Именно стрелецът на "прилепите" Родриго е една от големите цели на шампионите.

Според Cadena SER във Валенсия са готови на рокадата, тъй като Алкасер все още се котира като първокласен голаджия. Той вече е едва втори избор за върха на атаката на Борусия, тъй като германците взеха сензацията Ерлинг Халанд.

Норвежецът допълнително усложни положението на Пако, тъй като стартира шеметно - с цели 5 гола в първите си два официални мача за "жълто-черните".

В същото време отдавна се твърди, че Алкасер иска да се върне в Испания. Поне това е желанието на съпругата и дъщеря му, а той е готов да го изпълни.

Пако е получил оферти от Атлетико Мадрид, Севиля и Виляреал, но предпочита да се върне във Валенсия, където игра от 2010 до 2016 година.