Треньорът на Борусия Дортмунд Люсиен Фавре не иска да си признае грешката, която допусна с младата сензация Ерлинг Халанд, пише вестник "Билд".

Специалистът остави норвежеца на пейката за мача с Вердер Бремен, загубен от вестфалци с 2:3. Така те отпаднаха от турнира, тъй като влезлият на почивката скандинавец вкара "само" един гол.

"Ще го кажа още веднъж - аз съм първият, който иска да види Ерлинг като титуляр. Но вие не знаете какво е неговото физическо състояние, за разлика от мен. С удоволствие ще го пусна във всеки мач от първата минута, ако можех. Той е само на 19 години. Аз визирам подготовката и предишни травми", заяви Фавре на журналистите преди утрешния мач с Байер Леверкузен.

Най-тиражният европейски вестник обаче пише, че при Халанд няма и следа от болка, когато е на терена. В едва 4 мача за отбора си той заби цели 8 гола. При това влизайки като резерва в три случая.

"Билд" допълва, че в Дортмунд не са били съгласни с решението на Фавре да остави снайпериста на пейката за мача с Вердер. Така първият възможен трофей вече се изплъзна на "жълто-черните".