Младата норвежка сензация Ерлинг Халанд започна ударно с 8 гола в четири мача за Борусия Дортмунд, в три от които влезе като резерва. Чак при загубата с 3:4 от Байер Леверкузен той не успя да се разпише.

"Чувствам се добре приет в отбора и нямам никакви проблеми с интеграцията. Разбираме се много добре на терена и извън него. Това е най-важното", заяви Халанд.

Феновете на Борусия вече реват името на 19-годишния таран при всеки негов гол и взаимната любов започва да става все по-силна. 

"Още преди да дойда в Дортмунд съм гледал много снимки и видео на стадиона с феновете. Усещам, че феновете ме обичат. Това е клуб, който дава шанс на младите си таланти не само в първите кръгове за купата на Германия, но и в големи мачове от Бундеслигата или Шампионската лига", продължава своя коментар Ерлинг.

"Някои хора ми казваха, че крачката ми можеше да бъде още по-голяма, отивайки в наистина голям клуб. Но за мен Борусия Дортмунд е огромен клуб. Още преди години са ми харесвали комбинацията от черно и жълто, атмосферата тук, начинът на игра..."

"Стисках палци на Борусия Дортмунд още на финала в Шампионската лига през 2013 година срещу Байерн Мюнхен, както и във всеки друг мач с баварците. Борусия винаги е имал добри нападатели и аз съм се възхищавал на всеки от тях. При обаждането от Дортмунд моята мечта се сбъдна. Вече имах добро усещане", добави Халанд.