Борусия Дортмунд - Фрайбург, мач от 24-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Хитц
Защитници: Хумелс, Аканджи, Пишчек, Загаду, Балерди, Хакими, Шмелцер, Шулц
Полузащитници: Дахуд, Джан, Витсел, Герейро, Гьотце, Санчо, Рейна, Морей, Рашъл
Нападатели: Халанд, Азар, Брандт
Контузени: Ройс, Дилейни

 

Прогноза на Gol.bg:

Домакините са под пара след поредицата от победи, една от които беше с 2:1 срещу ПСЖ в Шампионската лига. Чудото Ерлинг Халанд не спира да бележи и в първите си осем мача за клуба вече има невероятните 12 гола. Норвежецът стана първият футболист в историята на Бундеслигата, който тръгва с 9 попадения в първите си 6 срещи.

В същото време представянето на Фрайбург е на приливи и отливи от началото на годината, като тимът има две победи и три поражения в шест мача. Това е един от стабилните гости с 4 успеха, 4 ремита и 4 поражения далеч от дома. Борусия Дортмунд е най-силният домакин (8 победи и три равенства), като това е единственият отбор този сезон, който не е губил пред своите фенове.

Като цяло Борусия води убедително 25:3 победи (86:38 голова разлика) в 39 двубоя срещу Фрайбург и само два пъти не е вкарвал гол. В Дортмунд балансът е още по-страшен - 15:1 победи, като в последните 11 срещи тук гостите имат само една спечелена точка.

Слаби нерви! Фрайбург е повеждал 13 пъти срещу Дортмунд и е спечелил само два пъти в тези случаи. Няма друг отбор, срещу който "бразилците от Брайсгау" да са повеждали толкова пъти и да са допускали цели шест поражения. 


Резултат: Борусия Дортмунд - Фрайбург 3:1