Борусия Дортмунд си върна на закъсалия Вердер Бремен за горчивото отпадане за купата на Германия преди няколко седмици и победи с 2:0 като гост в мач от 23-ия кръг на германската Бундеслига.

Домакините започнаха по-добре на своя "Везерщадион" и имаха инициативата, но постепенно вестфалци успяха да наложат волята си и напълно очаквано контролираха топката в по-голяма част от времето. И пред двете врати обаче липсваха интересните голови положения.

Скучното първо полувреме все пак успя да се изниже за всеобща досада на феновете, а статистиката показа общо 2:2 удара, но нито един точен към една от двете врати.

Шест минути след почивката Ерлинг Халанд стреля от движение в наказателното поле, но се получи рикошет. При изпълнението на корнера обаче Дан-Аксел Загаду се извиси над всички и матира Вердер след асистенция на подавач №1 в първенството Джейдън Санчо.

Натискът на Дортмунд даде резултат и в средата на второто полувреме гостите удвоиха преднината си чрез дежурния реализатор Ерлинг Халанд, който получи подаване от Ашраф Хакими и простреля Павленка с плътен удар около границата на малкия пеналт.

До края на мача "жълто-черните" продължаваха да бъдат по-активни и не оставиха никакви възможности на грохналия си противник два потърси поне почетно попадение. Халанд можеше да се разпише още веднъж, но неговият удар беше спасен, както и шутът на Хакими след това.

Така Борусия Дортмунд събра 45 точки и се изкачи до второ място в класирането, докато Вердер Бремен е предпоследен с едва 17 пункта.


Вердер Бремен - Борусия Дортмунд 0:2

0:1 Дан-Аксел Загаду - 52'
0:2 Ерлинг Халанд - 66'