Централният бранител на Борусия Дортмунд Матс Хумелс и баскетболната легенда Дирк Новицки признаха, че наблягат здраво на гледането на сериали по време на извънредното положение.

"Стоя много пред лаптопа или телевизора и гледам сериали. И малко се срамувам от това", сподели Хумелс в двойно видео-интервю, в което участваше и Новицки.

41-годишният баскетболен ветеран също признава, че рядко чете книги по време на изолацията. При Матс времето за книги достига до около час на ден.

"Когато по цял ден тичаш след децата, вечерта просто сядаш и гледаш сериали. И после лягаш рано в леглото. До сериозното четене на книги ще прибегна когато пак започна да пътувам сам или когато децата станат по-големи", споделя Новицки, цитиран от германската телевизия Sport1.

Известните германски спортисти бяха попитани и какво ще правят, когато светът се завърне към нормалния си начин на живот.

"В Дортмунд винаги ходя в едно и също кафе. И първо ще отида отново там. Ще закуся, ще остана известно време там, а следобеда ще отида за ново кафе и кекс... И ще стоя там, докато ме изритат... Не и по-рано", допълва с чувство за хумор Матс.

Отговорът на Новицки: "Ще отида някъде с децата на пързалка или детска площадка. Със сигурност ще го направим веднага, когато можем да излизаме навън".