Целият свят се впи като удавник в сламка в подновяването на сезона в Бундеслигата. 

Очаквано и разбираемо с оглед на ситуацията в другите държави германският футболен елит стана първото голямо първенство, което направи рестарт в условията на разпространение на коронавируса.

Естествено, това стана без публика по трибуните. Самият факт обаче, че при пандемията от COVID-19 по телевизията можеше да се гледа футбол от високо ниво, явно вдъхна надежда на хората по света, че нормалността, макар и в минимална степен, се завръща.

В над 160 държави по света през уикенда бяха излъчвани общо 8-те двубоя от 26-ия кръг на Бундеслигата, пише "24 часа".

Жаждата за футбол доведе до абсолютен парадокс. Англия и Германия са отколешни врагове в най-популярната игра с топка на планетата.

Заради рестарта на Бундеслигата в кризата обаче на Острова за първи път в историята бяха излъчвани пряко 6-те срещи в събота. Преди това таблоидът “Сън” направи цели 12 специални страници за новото начало на Бундеслигата.

Сред държавите, в които бяха предавани срещите, бяха Ватиканът и Британските Вирджински острови.

Най-кратката и точна оценка за възобновяването на първенствата в Първа и Втора Бундеслига при изключително сериозни хигиенни мерки даде шведската звезда Златан Ибрахимович. Нападателят свали шапка на Германия с: “Казаха и го направиха. Благодаря ви!”.

В самата Германия се стигна до зрителски рекорд заради рестарта на Бундеслигата. 3,68 млн. души бяха пред телевизионния екран, за да гледат по платения канал Sky 6-те съботни мача. Обикновено са наполовина.