Фортуна Дюселдорф - Борусия Дортмунд, двубой от 31-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Меркур Шпиларена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Хитц
Защитници: Хумелс, Аканджи, Пишчек, Балерди, Хакими, Шмелцер, Шулц
Полузащитници: Дилейни, Джан, Витсел, Герейро, Гьотце, Санчо, Рейна, Морей, Рашъл
Нападатели: Халанд, Азар, Брандт
Контузени: Загаду, Дахуд, Ройс (Назад с подготовката)


Прогноза на Gol.bg:

И двата отбора се нуждаят от задължителна победа в преследване на своите цели. Домакините са замесени в битката за оцеляване и имат аванс от три точки пред Вердер Бремен, заемайки мястото, което има дава право на бараж за оставане в елита.

Вестфалци пък са на цели седем точки зад хегемона Байерн Мюнхен и навярно отново няма да успеят да го свалят от трона. За тях все пак остава борбата с РБ Лайпциг за второто място и в момента преднината на Борусия пред "биковете" е четири точки.

"Жълто-черните" спечелиха последните два мача с Фортуна с обща голова разлика 8:2, но те се състояха в Дортмунд. При последната им среща в Дюселдорф през декември 2018 година домакините постигнаха сензационна победа с 2:1, като това беше първо поражение за лидера Борусия тогава през кампанията.

Фортуна загуби само веднъж в последните си осем мача и определено е във форма. Борусия обаче спечели цели осем от последните си девет мача, губейки минимално с 0:1 само от първенеца Байерн.

В исторически план Дортмунд има леко предимство от 18:15 победи в 41 шампионатни мача, но в Дюселдорф предимството е на страната на Фортуна - 9:5 успеха. Залагаме на равенство, което няма да бъде чак толкова резултат и за двете страни.


Резултат: Фортуна Дюселдорф - Борусия Дортмунд 1:1