Джейдън Санчо записа първи 45 минути игра за Борусия Дортмунд по време на подготовката, а тимът му победи австрийския Алтах с 6:0. 

Както е известно, английският национал, за когото германците искат 120 милиона евро, се присъедини към отбора на лагера в Швейцария, след като преговорите с Манчестър Юнайтед не доведоха до резултат и до понеделник – 10 август, не бе постигнато споразумение, когато изтече ултиматума даден от Борусия. 

Санчо започна в стартория състав, заедно с новото попълнение Джуд Белингам, който бе привлечен за сериозна сума от Бирмингам Сити. Младокът участва в атаката за първия гол, вкаран от Джовани Рейна. 

По-късно Белингам изработи едно от попаденията след страхотен пас пета, а до почивката Ерлинг Хааланд отбеляза на два пъти. Торган Азар, Емре Джан и Юлиан Бранд оформиха разгрома в последните 15 минути на мача. 

„Обичам да играя с тези момчета, а ето че сега към нас се присъединяват и още впечатляващи младоци. Знам, как се чувстват и вярвам, че ще им бъда полезен. Дойдох в отбора, когато бях на 17 и някои от тези момчета са дори на 16. Надявам се, че ще мога да ги поведа и да ги мотивирам“ заяви Санчо по отношение на ролята си на лидер на отбора.