Борусия Дортмунд и Лацио завършха 1:1 в двубой от група "F" на Шампионската лига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк". Така момчетата на Люсиен Фавре се класираха за елиминациите.

Германският вицешампион изигра добро, но сравнително постно за своите стандарти първо полувреме, в което имаше превес и успя да открие резултата малко преди почивката чрез Рафаел Герейро.

Бившият нападател на вестфалци Чиро Иммобиле изравни от дузпа в средата на втората част в момент, в който "орлите" успяваха да се надигнат и да неутрализират съпротивата на противника си.

Лидерът Борусия Дортмунд събра 10 точки и се класира за осминафиналите, докато вторият Лацио (9 пункта) не трябва да губи у дома идната седмица срещу третия Брюж (7 точки), за да продължи напред.


Голямата новина преди началото на мача беше свързана с Ерлинг Халанд. Головата машина на вестфалци (17 попадения в 14 срещи този сезон) е получил мускулна контузия на тренировка и няма да играе до края на годината.

Двата отбора започнаха много спокойно и Борусия постепенно взе игрови превес, държейки топката в около 60% от времето. Честите подавания на домакините обаче не бяха достатъчни за създаване на интересни положения.

Торган Азар ядоса Марко Ройс със "сватбарски" шут, когато можеше да подаде на своя капитан, а малко след това на отсрещната врата защитникът Франческо Ачерби изпусна първото добро положениe, стреляйки покрай целта.

Почти веднага след това Дортмунд също беше близо до откриването на резултата, а овациите обра Джовани Рейна с прекрасно спиране. Силният удар на Торган Азар обаче беше спасен от Пепе Рейна.

Малко преди паузата Азар се реваншира и записа асистенция за попадението на Рафаел Герейро. Европейският шампион с Португалия се оказа на върха на атаката след успешна преса и вкара без проблеми.

Борусия потърси ново попадение моментално след почивката, но Пепа Рейна първо спаси ниския удар на Джовани Рейна, а след това Азар продължаваше да настройва неточния си мерник с поредната неточна стрелба.

Римските "орли" се активизираха малко след изтичането на час игра, когато в рамките на две минути загряха ръкавиците на Роман Бюрки. Швейцарският страж на рурци първо спаси тупалката на испанския защитник Патрик, а след това и удара на голаджията на гостите Чиро Иммобиле.

Малко след това обаче Лацио все пак изравни резултата от дузпа, а своите нерви от бялата точка запази бившият футболист нва Борусия Иммобиле. Нарушението пък беше на влезлия малко по-рано като смяна Нико Шулц,  действал неадекватно срещу Милинкович-Савич.

Шулц можеше да се реваншира веднага след това, но не уцели вратата, а десетина преди края на редовното време младият халф Джъд Белингам направи голям пропуск.

В края на мача и двата отбора потърсиха победата, а за своите пропуски могат да съжаляват Белингам и Иммобиле. В двата случая обаче заслуга имаха и вратарите на двата отбора, направили много добри спасявания.

 

Борусия Дортмунд - Лацио 1:1

1:0 Рафаел Герейро - 44'
1:1 Чиро Иммобиле - 67', дузпа