Настоящият наставник на Борусия Мьонхенгладбах Марко Розе ще поеме Борусия Дортмунд от новия сезон, обяви официално клубът от "Борусия Парк". Жълто-черните активират откупната клауза на специалиста, която е на стойност 5 млн. евро.

До средата на декември 2020 година начело на Дортмунд беше Люсиен Фавър, а след уволнението му тимът бе поет временно от неговия асистент Един Терзич. Отборът обаче е в криза и с една победа от шест кръга насам в Бундеслигата, като рискува да не се класира за участие в Шампионската лига.

Иначе точно там в момента са и вестфалци, и Гладбах, като им предстоят двубои от 1/8-финалите.

Розе е начело на Борусия Мьонхенгладбах вече втори сезон, като през миналия класира отбора на четвърто място в първенството. Сега от клуба признаха, че са искали да му предложат нов контракт, но той е избрал офертата от "Сигнал Идуна Парк". Интересното е, че след две седмици Дортмунд и Гладбах ще се изправят един срещу друг на 1/4-финалите в Купата на Германия.

В ШЛ Дортмунд ще спори срещу Севиля за място на четвъртфинал, докато Гладбах има тежката задача да мери сили с Ман Сити.