Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер разкри, че не е спирал да поддържа връзка със своя сънародник Ерлинг Браут Халанд.

20-годишният суперталант игра под ръководството на Солскяер в Молде, а после беше близо до трансфер в Юнайтед, но до споразумение не се стигна и той премина в Борусия Дортмунд.

Тогава агентът на нападателя Мино Райола не прие предложението на Юнайтед, като според слуховете неразбирателството е било около освобождаващата клауза на Халанд. Сега футболистът отново е спряган за трансфер в някой топ отбор.

"Мисля, че е нормално един треньор да следи какво се случва с младите играчи, с които е работил. Поддържам връзка с Ерлинг. Страхотно е да видя, че той стана играчът, който е в момента", каза цитираният от webcafe.bg Солскяер.

"В момента той е футболист на Борусия Дортмунд. Желаем му всичко най-добро там и нека да видим какво ще ни предложи животът по-нататък. Знаете, че не мога да говоря за Ерлинг, защото той е играч на Борусия. 

Мисля, че е неуважително да се обсъжда тази тема, с изключение на факта, че го познавам и поддържам контакт с него. Кой нямаше интерес към него преди година? Всеки би казал, че би искал най-добрите футболисти, а Ерлинг е топ играч", допълни наставникът.