Борусия Дортмунд постигна заслужена победа като домакин на Херта с 2:0 в среща от 25-тия кръг на Бундеслигата.

Домакините владееха инициативата през целия двубой, но през първата част Херта успя да опази мрежата си суха.

Попаденията за Дортмунд паднаха през втората част. Юлиан Бранд изведе своите напред в 54-тата минута, а Юсофа Мукоко подпечата успеха за Борусия в последната минута от срещата.

Победата изкачи "жълто-черните" до 5-то място, като те вече имат 39 точки в актива си, на само една от Топ 4. Херта пък остава застрашен от изпадане след като заема 15-то място с 21 пункта, и е само на една позиция от опасната зона.


Дортмунд започна силно двубоя и още в началните минути Марко Ройс можеше да открие резултата, но изстрелът му мина над напречната греда.

В 34-тата минута се откри възможност и за Белингам. Той нанесе мощен удар от воле, но Ярщайн показа завиден рефлекс и успя да избие в корнер.

Малко по-късно Марко Ройс стреля опасно от пряк свободен удар, но топката кацна на напречната греда.

Все пак надмощието на домакините даде резултат в 54-тата минута, когато Юлиан Бранд получи топката на около 30 метра от вратата и отправи мощен шут към вратата. Стражът на Херта развали всички добри впечатления до момента и топката мина покрай него за 1:0.

Пет минути по-късно Махмуд Дауд можеше да удвои, но след рикошет, изстрелът му срещна напречната греда и излезе в корнер.

Гостите останаха с човек по-малко в 80-тата минута, когато Владимир Дарида събори противников играч и съдията без колебание му показа директен червен картон.

В 89-тата минута домакините удариха и трета греда след като Джоване Рейна не успя да се разпише на празна врата, но при следващата атака Борусия Дортмунд все пак узакони победата си. Юсофа Мукоко се измъкна от защитата на Херта и от малък ъгъл успя да прокара топката покрай Ярщайн за 2:0.

Борусия Дортмунд - Херта 2:0

Голмайстори:

1:0 - Бранд 54', 2:0 - Мукоко 90'

Борусия Дортмунд: Хитц, Морей Бауза, Джан, Хюмелс, Шулц, Дауд, Белингам, Бранд, Ройс, Халанд, Азар

Херта: Ярщайн, Дардай, Щарк, Клюнтер, Тозар, Плантенхард, Мителщад, Дарида, Зеефаук, Кордоба, Пьонтек