Все още европейският шампион "Байерн", "Борусия" (Дортмунд) и "Пари Сен Жермен" имат 30 дни да преосмислят решението си и да се включат в Суперлигата, пише "Труд". 

Първоначалната идея е била от Англия, Испания, Италия, Германия и Франция да има най-малко по два клуба в проекта. Немското списание "Шпигел" разкри договор от 167 страници, в който фигурират имената на трите клуба.

"Пари Сен Жермен" все още не е излязъл с официално становище. Първи го направи "Борусия" (Дортмунд), който категорично се разграничи. Последва и изявление на Карл-Хайнц Румениге, изпълнителен директор на "Байерн".

"Нашият клуб не е участвал в планове за създаване на нова Суперлига - заяви легендата. - Убедени сме, че актуалният статус гарантира сериозна база за футбола. "Байерн" поздравява реформите в Шампионската лига, защото смятаме, че играта ще се развие по-добре с тях. 

Променената първа фаза ще донесе повече напрежение и емоции. Не мисля, че Суперлигата ще реши финансовите проблеми на европейските клубове, предизвикани от коронавируса. Много повече клубовете трябва да работят солидарно как да се ограничат заплатите на футболистите, хонорарите на мениджърите и парите в играта да се раздават рационално."