Борусия Дортмунд победи Волфсбург с 2:0 като гост във важен двубой от 31-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Фолксваген Арена".

Вицешампионите откриха резултата в 12-ата минута чрез головата си машина Ерлинг Халанд. Норвежецът се възползва от изключително груба грешка на Баку и реализира хладнокръвно след странния "извеждащ пас" на противника. 

"Вълците" също имаха своите възможности, но бяха неточни при опитите си, като изключим спасяванията но Хитц срещу Герхардт. Борусия имаше превес по отношение на притежанието на топката.

Точно преди изтичането на час игра стана интересно, защото халфът на гостите Джъд Белингам получи втори жълт картон и беше изгонен. Играта като цяло беше коректна и единствените официални предупреждения бяха за англичанина.

Това обаче не смути гостите и в средата на второто полувреме Халанд вкара втори гол след асистенция на Махмуд Дахуд, направена малко пред наказателното поле на вестфалци. В края домакините вече бяха обърнали процентите с притежанието на топката и завършиха с цели 13 неточни изпълнения.

Така петият Борусия Дортмунд вече има 55 точки и се доближи до зона "Шампионска лига". Третият Волфсбург е с 57 пункта, а с точка по-малко е Айнтрахт, който играе довечера.

Волфсбург - Борусия Дортмунд 0:2

0:1 Ерлинг Халанд - 12'
0:2 Ерлинг Халанд - 68'