Борусия Дортмунд ще бъде без Ерлинг Холанд и Матс Хумелс за потенциално решителния сблъсък от група С на Шампионската лига със Спортинг Лисабон в Португалия.

При равен брой точки при два оставащи мача в груповата фаза, Спортинг и Дортмунд се срещат в сряда в сблъсък, който може да реши кой ще се присъедини към Аякс в елиминациите на турнира. „Жълто-черните“ обаче няма да могат да разчитат на двама от най-добрите си играчи в лицето на Хумелс и Холанд.

Ветеранът Хумелс е наказан, след като бе противоречиво изгонен при загубата от Аякс с 1:3 преди три седмици. Клубът бе заявил, че ще обжалва червения картон, но старши треньорът Марко Розе призна миналата седмица, че не очаква световния шампион с Германия да бъде на разположение. „Знаем, че Матс е наказан за мача в Лисабон“, сподели той, като намекна, че Дан-Аксел Загаду може да го замени в центъра на защитата.

Холанд, междувременно, е извън игра от месец насам с травма на бедрото. Дортмунд се надява, че норвежкият нападател, който има девет гола в само шест мача за първенство този сезон, ще се завърне навреме за сблъсъка с лидера в Бундеслигата Байерн Мюнхен на 4 декември. Съставът на Розе отива в Лисабон в добро настроение, след като се доближи на точка до баварския колос след труден успех над Щутгарт през уикенда.

Спортинг имаше повече време да се възстанови след победата над Варзим с 2:1 за Купата на Португалия миналия четвъртък. Успехът им бе девети подред във всички турнири – серия, която датира от последния им мач с Дортмунд, поражение с 0:1 в Германия през септември. Дониел Мален, който вкара победния гол в онзи мач, се очаква отново да поведе атаката на „жълто-черните“ в сряда при отсъствието на Холанд. 22-годишният нидерландски талант е в добра форма, след като реализира първия си гол в Бундеслигата при победата над Щутгарт в събота.

Снимка: БГНЕС