Световният и европейски шампион с Германия Юрген Колер е смятан за един от най-великите централни защитници за всички времена в родината си.

56-годишният има впечатляваща визитка, защото е играл за Байерн Мюнхен, Ювентус и Борусия Дортмунд. През 1997 година става и европейски клубен шампион с "жълто-черните". 

Вестник "Абендцайтунг" го потърси за коментар, за да направи дисекция на головите машини на баварците и вестфалци - Роберт Левандовски и Ерлинг Халанд.

"Как бих играл срещу тях двамата? С радост! С удоволствие щях да изляза срещу такива нападатели, защото те щяха да ми дойдат добре. При цялата им класа и индивидуално качество - дори те са възможни за "прочит". Срещу такива нападатели трябва да имаш ясен план", започна Колер.

"Левандовски и Халанд могат да бъдат спрени. Много е важно играта им да бъде внимателно изследвана, преди да се изправиш срещу такива играчи. Как се движат, как са завъртат, с кое рамо напред, как поема топката, как тръгва с нея... Как обича да получава топката, какво харесват и какво - не."

"В идеалния случай като защитник заставаш на пътя на топката и пресичаш паса към нападателя. Или пък предугаждаш линията на спринта, още преди да започнат да тичат. Трябва да намериш добър микс, да поддържаш нужната дистанция, но и да не си прекалено далеч, в случай, че рязко тръгнат напред. Трябва да си активен, а не да чакаш да реагираш в последния момент, тогава е късно. Трябва рано-рано да "извадиш зъба" на нападателя, да му отнемеш удоволствието от това да играе срещу теб", добави Колер.