Звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд май се сбогува с отбора, пишат медиите в Германия. Снощи таранът изригна с два гола при победата с 3:0 над най-слабия отбор в Бундеслигата - Гройтер Фюрт.

Привържениците на "Сигнал Идуна Парк" станаха свидетели на любопитна ситуация в края на мача, когато Ерлинг обиколи целия стадион, поздравявайки ги и загатвайки за евентуално сбогуване с Борусия Дортмунд още през януари.

Това бе последният мач, който германският отбор има у дома за 2021 година. Припомняме, че в контракта на звездата има клауза за закупуване на стойност 75 милиона евро. Тя обаче може да бъде активирана от 1 юли догодина.

Халанд отдавна е свързван с Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, ПСЖ, Байерн Мюнхен, Реал Мадрид и Барселона. В понеделник босът на каталунците Жоан Лапорта се срещна с агента на играча Мино Райола, за да разбере каква е възможността за привличане на норвежкия снайперист.

Поне засега обаче не става ясно как флиртуващият с фалита каталунски колос ще намери пари за трансферна сума, заплатата на Халанд и тлъстата комисиона на неговия алчен агент.