С наближаването на зимния трансферен прозорец е нормално информацията за най-желаните футболисти в света да стане по-интензивна. Един от тях е Ерлинг Холанд, голмайсторът на Борусия Дортмунд, който заедно с Килиан Мбапе, Душан Влахович и Дарвин Нунес е в квартета на най-ухажваните млади нападатели в света.

Почти няма голям западен клуб, който да не е заинтересован от привличането на норвежеца в редиците си, за което говори и директорът на Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке. Според Мино Райола, холандският агент от италиански произход, всички възможности все още са само пожелания за бъдещето. Един от въпросите, които Райола получи в интервю за холандския NOS, беше дали е реалистичен вариант Холанд да изчака до лятото и да отиде в Барселона.

Холанд може да чака всеки. Нямаме споразумение с нито един клуб. Ще видим кой е най-добрият вариант за него, така че не изключваме възможността той да остане още една година в Дортмунд. Теоретично това също е възможно“, каза Райола, цитиран от "Труд".

Норвежецът ще има откупна клауза от едва 75 млн. евро през лятото, което днес са дребни пари за някои клубове като Манчестър Сити, Реал Мадрид, ПСЖ.

Барселона все още е един от най-големите клубове в света, независимо от финансовото си състояние. След година-две тимът ще се върне там, където му е мястото“, каза Райола.

Снимка: БГНЕС