Суперзвездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд предпочита да заиграе в испанската Ла Лига, отколкото в английската Висша лига. Това твърди експертът по трансфери Джанлука ди Марцио.

"Ерлинг не харесва Висшата лига. Той предпочита Ла Лига, много му харесва играта там", сподели ди Марцио, който е експерт за Sky Italia.

Както е известно, Халанд отдавна е свързван с всички водещи европейски клубове. С най-големи шансове за подписа му поне според неговия агент Мино Райола са Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

"Реал Мадрид е опция за Халанд, дори ако там са сигурни, че ще подпишат с Мбапе. Той заяви на агента си да се свърже с тях, а ако сделката не се осъществи - и с Барселона", допълни Ди Марцио.

Според клаузата в контракта на норвежеца цената му ще бъде 75 милиона евро от 1 юли 2022 година. Не е ясно обаче как Барселона ще може да си позволи целия финансов пакет (трансферна сума, заплати и комисионата на Мино Райола) за евентуалното привличане на тарана.