Матс Хумелс е възстановен след прекаран Covid-19 и може да се завърне за Борусия Дортмунд в отложения мач от Бундеслигата с намиращия се в средата на таблицата Майнц в сряда.

Успех при гостуването за втория в класирането Дортмунд ще съкрати преднината на Байерн Мюнхен на върха на четири точки. Старши треньорът на Борусия Марко Розе се надява, че стожерът в отбраната на „жълто-черните“ Хумелс ще бъде на линия за важния двубой. „Той мина успешно всички медицински прегледи. Ще видим дали ще може да играе“, каза наставникът.

Мачът, който трябваше да се играе по програма на 6 март, бе отложен след бум на заразени с коронавирус в състава на Майнц. Дортмунд продължава да бъде без португалския защитник Рафаел Герейро, който даде положителен тест за вируса миналата седмица. Розе добави, че капитанът Марко Ройс също остава в лазарета заради заболяване, но не даде конкретни подробности – „подобрява, има и други заболявания освен Ковид-19“.

Байерн Мюнхен е устремен към десета поредна корона в Бундеслигата и Розе отхвърли възможността неговия тим да настигне съперника и да направи битката за титлата ожесточена до самия край. „Ако вземем своето в Майнц, то тогава разликата до Байерн ще бъде по-малка“, сподели треньорът на „жълто-черните“. Байерн приема Дортмунд в Мюнхен на 23 април в потенциален сблъсък за първото място. Борусия спечели предишните си четири визити на Майнц, където за последно загуби през 2014.

Нападателят на Дортмунд Ерлинг Холанд и американският полузащитник Джовани Рейна се завърнаха след травми през уикенда, но Розе подчерта, че нито един от двамата няма да стартира срещу Майнц. „И двамата се справиха добре, но сами виждате, че тренировките и официалните мачове са две различни неща – постепенно ще получават повече и повече игрови минути“.