Новата звезда на Борусия Дортмунд Джейми Байно-Гитънс ще пропусне предстоящия първи мач на тима в Шампионската лига този сезон във вторник срещу датския Копенхаген. Причината е, че 18-годишният халф е с извадено рамо след успеха с 1:0 над Хофенхайм в петък.

Според старши треньора на "жълто-черните" Един Терзич, Байно-Гитънс ще разбере днес или утре как ще бъде лекуван, като не се изключва и вариантът за операция.

Под въпрос за двубоя с Копенхаген са и нападателите Дониел Мален и Карим Адейеми.

"Мален и Адейеми започват с все по-големи натоварвания, но вероятно няма да бъдат готови за мача утре. Що се отнася до Рафа Герейро, то очаквам той да бъде на линия", каза още старши треньорът на Борусия, цитиран от БТА.

Терзич призова играчите си да не подценяват съперника, въпреки че той изглежда аутсайдер в компанията на Манчестър Сити и Севиля, които са другите два отбора в група "G" на Шампионската лига.

"Изгледали сме им всички мачове този сезон. Говорих и с нашия треньор на отбора до 19 години Майк Тулберг, който ги познава добре, тъй като е датчанин. В Копенхаген има хубава смесица от опитни и млади играчи, които са гладни за успехи", добави Терзич.

Снимка: БГНЕС