Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич заяви, че в тима всички са наясно, че в мачове, подобно на предстоящия с Байерн Мюнхен, малките детайли могат да имат решаващо значение.

"Трябва да бъде ефективни в представянето си, ако искаме да печелим подобни срещи. Познаваме силата и класата на съперника. Чака ни тежка задача, но очакваме с нетърпение този специален двубой", каза още Терзич на пресконференцията преди съботното домакинство на Байерн от десетия кръг на Бундеслигата.

По повод отпадането на баварците от турнира за Купата на Германия, наставникът на Борусия коментира: "Това е уникалността на състезанието. Няма втори шанс. Трябва да си нащрек от първата до последната минута. Саарбрюкен свърши отлична работа и вярваше до самия край. Рядко съм виждал две поредни разочароващи представяния от Байерн. Срещу нас сетивата им винаги са по-изострени. Сега добавиха и доза гняв, така че това очакваме утре."

"Ако погледнете статистиката, ние не се представихме много добре в последните девет мача с Байерн, но вярвам, че в последната година се доближихме доста повече до тях и показахме кураж и в двете срещи. Наясно сме, че такива двубой се решават от малките детайли", продължи Терзич, а колкото до нападателя на съперника Хари Кейн, той допълни:

"Трудно е да бъде опазен от един човек. Нашият подход няма да бъде такъв. Искаме да се справим като отбор, да бъдем добре позиционирани и да не оставяме свободни пространства. Наясно сме с качествата на Хари Кейн, така че това ще бъде вълнуващо предизвикателство."

"Ние винаги разчитаме на абсолютна подкрепа от нашите фенове, а не само в домакинствата. Те са изключително. Утре стадионът ще бъде пълен и отново вълнуващо шумен. Искаме да се реваншираме за това отношение. Готови сме да се борим за победата", каза още старши треньорът на Борусия Дортмунд.

По повод ролята на Марко Ройс, Терзич коментира: "Той показва колко важен е за нас. Показва защо през лятото всички бяхме убедени, че той трябва да продължи. Изигра отличен мач срещу Хофенхайм. Много сме щастливи за него."

"Мариус Волф изглежда добре и е вариант за утрешния мач, а вчера Емре Джан поднови индивидуални тренировки. Целта е да успее да тренира с отбора по-късно днес", добави Един Терзич и завърши: "Много отбори в първенството се подсилиха. Отбори като Байер Леверкузен и Щутгарт се справят отлично в момента. Но ние знаем колко дълъг е сезонът. Всеки е добре дошъл да ни помогне да затрудним Байерн. Приветстваме конкуренцията на върха и ще направим всичко, за да бъдем именно там в края."