Кариерата на Марко Ройс в Борусия Дортмунд е към своя край, а какъв по-добър начин за раздяла с клуба от завръщане на стадион "Уембли" за още един финала в Шампионската лига 11 години след загубата от Байерн Мюнхен, пише агенция Reuters.

Борусия отстрани Пари Сен Жермен на полуфиналите след две победи с по 1:0 и достигна финала в престижната надпревара по футбол за първи път от 2013 година насам. Тогава тимът от Дортмунд отстъпи пред Байерн именно на "Уембли" в началото на професионалната кариера на Ройс в Борусия.

34-годишният Марко Ройс се завърна в Борусия Дортмунд през 2012-а, а в края на настоящия сезон ще напусне отбора, с който спечели две Купи на Германия.

"Чувството е неописуемо. След повече от 10 години отново съм на финал с Борусия. Усман Дембеле и Ашраф Хакими внесоха много скорост в играта на Пари Сен Жермен и ни затрудниха много", каза Ройс пред DAZN.

"Утре никой няма да пита как сме спечелили мача. Ударите в гредата няма да важат след ден. Единственото, което има значение е, че Борусия Дортмунд отново е на финал в Шампионската лига. Никой не очакваше това. Просто невероятно", продължи Марко Ройс.

"Последната седмица за мен беше неописуема. А да се върна на "Уембли", където започна всичко преди повече от 10 години, е лудост. Сега трябва да спечелим", добави една от клубните легенди на Борусия.

Снимка: БГНЕС