Спортният директор на Борусия Дортмунд Себастиан Кел коментира предстоящия финал в Шампионската лига срещу Реал Мадрид на 1 юни на стадион "Уембли" в Лондон и не скри, че противникът ще бъде фаворит в сблъсъка.

"Реал Мадрид е истинската машина за финали и точно затова те са фаворити. Но защо да не постигнем чудо? Вярвам, че ние имаме достатъчно оръжия", каза Кел пред германската телевизия ZDF.

"Гледах мача между Реал и Байерн вкъщи на спокойствие. Дори след 1:0 за Байерн все още имах чувството, че Реал може да направи обрат. Начинът, по който паднаха головете за Реал и бе решен мачът, бе малко горчив за Байерн Мюнхен. Бихме искали до отмъстим на Байерн на "Уембли", добави Себастиан Кел, визирайки загубата на Борусия Дортмунд от мюнхенци във финала на Шампионската лига преди 11 години.

"Реал Мадрид е изключително опитен и има треньор, който никога не губи самообладание. Но ние очакваме с нетърпение това предизвикателство и ще опитаме да представим германския футбол достойно. Победихме големи отбори в турнира през настоящия сезон. Защо да не постигнем чудо и на "Уембли"? Вярвам, че имаме достатъчно оръжия да донесем трофея в Дортмунд отново след много години", каза още спортният директор на Борусия Дортмунд и продължи по повод оставащите два мача на тима в Бундеслигата:

"Ще бъде важно да намерим правилния баланс. Нуждаем се от ритъм и ще го постигнем."