Четирикратният световен шампион във фигурното пързаляне Гийом Сизерон публично призна, че е гей. 25-годишният французин направи това на профила си в „Инстаграм“, където публикува снимка със своя интимен приятел, на която двамата мъже са заедно в леглото.

Фигуристът сподели фотографията със своите последователи по случай Международния ден против хомофобията, който беше отбелязан на 17 май.

„Учудих се колко много положителни коментари получих в публикацията. Сигурно поне 300 човека ме поздравиха за смелото решение. Когато някой спортист признае, че е гей, хората постоянно това повтарят. Аз не искам да ме помнят като гей спортист, а като успешен фигурист с много медали“, обяви Сизерон за френското издание „Тету“, цитирано от "Блиц".

Гийом Сизерон има четири златни и един сребърен медали от световни първенства по фигурно пързаляне при танцовите двойки, където си партнира с Габриела Пападакис. Двамата са олимпийски вицешампиони от Пьонгчанг 2018. Освен това са носители на пет златни и един сребърен медали от европейски първенства.