Екипът, с който Стеф Къри игра в мач номер 1 от финалите в Националната баскетболна асоциация през миналата година, бе продаден за сумата от 203 330 долара чрез аукционния сайт на НБА. За него бяха получени 101 оферти от цял свят, пише БТА.

В срещата Къри вкара 34 точки, но Голдън Стейт Уориърс загуби със 108:120 от Бостън Селтикс. Гардът на "войните" обаче наниза шест тройки още в първата четвърт на срещата, с което постави рекорд в историята на финалите. В крайна сметка поражението в срещата не се оказа фатално за Голдън Стейт и отборът спечели за четвърти път в последните осем сезона титлата в НБА, а Къри завоюва за пръв път приза за "Най-полезен играч във финалите".

Въпреки солидната сума от над 200 хиляди долара, продадения потник на Къри остава много далеч от абсолютния рекорд за подобен артикул. Той се държи от екип, който Коби Брайънт е носил по време на новобранския си сезон. За него колекционер плати 3,69 милиона долара. 

Със сигурност обаче цената на артикулите на Къри ще расте. През декември миналата година той излезе начело във вечната класация по отбелязани тройки, а отскоро е един от десетимата играчи в историята на НБА, които са печелили призовете за "Най-полезен играч" и "Най-полезен играч във финалите".