Жерард Пике и приятелката му Клара Чиа са любимата мишена на хитовете на Шакира, бившата партньорка на каталунеца. Раздялата между бившия футболист на Барселона и колумбийската певица не беше съвсем приятелска. Ако известно време защитникът предпочиташе да не отговаря, сега той атакува артистката.

В разговор с испанския журналист Жерард Ромеро в Twitch Пике обяви, че е разочарован от отношението на майката на двете му деца, но и на нейните фенове.

„Модерно е да се води такъв спор, от разстояние, другият не се замисля какви последствия може да има на психическо ниво върху човека, който е обект на тези ужилвания.

Тя е латиноамериканка. Не знаете какви съобщения получих от феновете й. Не ме интересува, защото те са хора, които не познавам. Защо да ме е грижа за тях? За мен те са нула. Няма да ги срещна в живота си, те са като роботи”.

Бившият капитан на Барселона не е съгласен с начина, по който Шакира е избрала да действа след раздялата и призовава хората да помислят върху този аспект: „В личен план тя се справя много добре, тя е най-добрата, но изобщо не мисли за другия човек. Какво трябва да се случи? Нека някой се самоубие и ние да кажем: "О, прекалихме ли?!" Много съм разочарован от обществото, в което живеем”.

Почти година след раздялата с Пике, Шакира обяви, че е напуснала Барселона. Колумбийската певица обяви в неделя вечерта, че е напуснала града и ще живее в Маями с двете им деца. Пике е ядосан, въпреки че отдавна е бил информиран за решението, пише "Труд".