Американският атакуващ полузащитник Малик Тилман, който е собственост на Байерн (Мюнхен), но играе под наем в ПСВ Айндховен, е пропуснал последния мач на тима си защото се е успал. Това разказа старши треньорът на лидера в Ередивизи Петер Бос пред сайта Voetbal International.

Тилман е трябвало да получи игрови минути при визитата на ПСВ Айндховен на новака в дивизията Алмере Сити, но се е успал и изтървал автобуса.

"Успа се, това е причината да си остане в къщи. Събираме се в определен час на стадиона, но той не дойде и ние тръгнахме. След това разбрах, че е звъннал на някой от администраторите и е казал, че ще вземе такси и ще ни настигне. Но аз предадох да му обяснят, че няма нужда", разказва Петер Бос. "Мисля, че няма нито един треньор на света, при когото това да мине. Просто показва неуважение към футбола. На следващата тренировка след мача го чакаме и ще говорим".

ПСВ Айндховен спечели срещата с 4:0, реализирайки по два гола във всяко полувреме. Гуус Тил (26-а минута) и Ирвинг Лосано (42) вкараха преди почивката, а през втората част дойде ред и на Джоуи Феерман (66) и Рикардо Пепи (90+3) да опънат мрежата на Алмере Сити.

Тилман е роден през 2002-а година в Нюрнберг и започва да тренира в школата на Гройтер Фюрт, а през 2015-а е привлечен в Байерн. Баща му е американски военен, който е служил в база на НАТО, а майка му е германка. Младокът е избрал да играе за националния тим на родината на баща си, въпреки че преди това е минал през всички юношески формации на Германия. Това лято баварците се разбраха с ПСВ Айндховен да играе при тях една година, за да трупа опит в силно първенство и в европейските турнири.