Примера се готви за поредния сезон, в който Барселона и Реал ще диктуват събитията. Букмейкърите нямат съмнение - титлата е за един от двата колоса.

Но внимавайте за два конкурента, които могат да объркат сметките повече от веднъж и да отправят сериозно предизвикателство за върха. Севиля и Атлетико. Всъщност, внимавайте за цялото първенство, защото има много какво да се види.

Ето няколко трансфера на непознати лица и "стари муцуни", които могат да се окажат ударите на лятото за испанското първенство.

Пионе Систо - от Мидтиланд в Селта, 5 млн. евро
Селта се раздели с Нолито, който отиде в Манчестър Сити. Клубът от Виго имаше нужда от някого, с когото да го замени и избра Систо - датско крило, което разпердушини Манчестър Юнайтед на моменти в мачовете от Лига Европа миналия сезон. Пет милиона евро за 21-годишен талант, избран за футболист на годината в първенството на Дания още на 19, изглеждат добра цена.

Гансо - от Сао Пауло в Севиля, 9,5 млн. евро
Най-накрая! Преди 5 години го сочеха за по-талантлив от Неймар, когато двамата заедно растяха в Сантос. Гансо обаче не премина в Европа тогава, въпреки че Милан даваше над 25 милиона евро за него.
Вече е на 26, готов за големи дела, както прецени Севиля. А този клуб рядко бърка на пазара. Гансо не е единственото силно ново попълнение, осигурено от дългата ръка на супердиректора Мончи за новия треньор Хорхе Сампаоли. Лусиано Вието и Матиас Краневитер идват под наем от Атлетико, Габриел Меркадо - от Ривер Плейт, а Пабло Васкес - от Палермо. Но Гансо може да се превърне в основната фигура.

Марлос Морено - под наем от Манчестър Сити в Депортиво
Преговорите за гениалното 19-годишно колумбийче вече приключиха - Манчестър Сити го откупи от Атлетико Насионал за близо 5 млн. паунда и минути по-късно го преотстъпи в Депортиво Ла Коруня за 12 месеца. Казват, че е по-добър от Валдерама и Хамес. Когато на 19 си спечелил титлата и Копа Либертадорес, изиграл си 7 мача за националния и те броят за талант от топ 10 в света, вероятно има защо.

Кевин-Принс Боатенг - свободен трансфер в Лас Палмас
Тук имаме малко от дилемите около Марио Балотели - ще му се играе ли на Кевин? Навсякъде, където това е било така, талантът му е изваждал на показ великолепен футбол. В Шалке и Милан, последните му два пристана, вкарваше голове-шедьоври и се забавляваше, но... през повечето време не бе в групата заради проблеми с дисциплината. На 29 години е, не е презрял за голям футбол. Просто трябва да реши, че му се играе.

Франко Васкес - от Палермо в Севиля, 15 милиона евро
Плеймейкърът, който правеше невероятен дует с Паоло Дибала в сицилианския клуб. Вече има опит в Примера, изкара един сезон под наем в Райо Валекано преди време. Сега се връща много по-опитен и в много по-сериозен отбор. В Палермо го наричаха Мълчаливия - защото оставяше играта му да говори. Севиля има нужда от някой, който да поеме контрола над нападението от позицията на №10 и вероятно точно той и Гансо ще получат право да се борят за мястото.

Кевин Гамейро - от Севиля в Атлетико за 32 млн. евро
Вкара 16 гола в Примера миналия сезон, но и много решителни попадения в Лига Европа по пътя към купата. Диего Симеоне действаше решително и го взе преди Барселона да се намеси.
Три поредни успеха във втория по сила европейски турнир гарантират опит, достатъчен за идеален партньор на Антоан Гризман в атаката на Атлети. Да не говорим, че и са сънародници...

Пато - от Коринтианс във Виляреал, 3 млн. евро
Неуспешният престой под наем в Челси не го отчая, иска да играе в Европа. Вероятно Виляреал, където нито очакванията, нито общественото внимание са толкова големи, ще е идеално място. Да не забравяме, че Пато вкара 63 гола за Милан в четири сезона и половина, преди драстично да изгуби форма и да се върне в Бразилия. Отказа оферти от Китай, и то доста по-сериозни финансово. Значи още има глад и мотивация за голям футбол.

Материал на sportinglife.bg