Имаме новина, както обичаше да казва Бареков. В нашия случай обаче ние твърдим, че имаме такава, макар и на този етап героите ни да не са потвърдили новината.

Тези, които обичат и умеят да надникват зад завесата, да чуват думите по друг начин и да четат между редовете, усетиха новината, че Наско Сираков на практика вече не е мажоритарен собственик на Левски. Или поне не в широкия смисъл на това понятие. Самият той някак случайно подхвърли, че все още не си е виждал акциите, които преди малко повече от година му джироса Васил Божков.

Човекът на новия голям спонсор вчера много бързо свали картите. Лъчо, както го нарича Сираков, най-напред не в прав, но в крив текст сподели, че за тази година на практика Наско не е променил почти нищо в Левски. То си се подразбира. Ако имаше промяна, нямаше да се стига до планове А с Диксън и Б с други, в случая Палмсбет. И нямаше да има перманентна треньорска криза.

Нека припомним, че малко след като Сираков върна Славиша Стоянович на „Герена“, сърбинът със словенски паспорт сподели същото, само че в някакво дълго и обяснително писмо, което незнайно как и защо не се появи в сайта на клуба, а в средствата за масова информация. Съдържанието на писмото на Славишата обаче бе същото като на експозето вчера на изпълнителния директор на Палмсбет. С две думи – тепърва трябва са се прави преструктуриране на клуба, да се оформи нова администрация, да се отварят нови отдели, нови структури.

Новината се показа от начина, по който говори Лъчезар Петров. Представителят на букмейкърската компания първо потвърди, че хора от структурата ще влязат в Надзорния и Управителния съвети на ПФК Левски. И след това говори като собственик или поне съсобственик, или най-малко като едър акционер в клуба.

Изказът му бе от първо лице. Ние еди-какво си за погасителен план, ние еди-какво си за задълженията... Извинете, но това явно не е само спонсорство!
Нееднократно в „Тема Спорт“ писахме защо за една година не се прави нищо сериозно в спортно-технически и почти нищо структурно и административно и винаги бяхме криви, винаги вкарвахме напрежение. Обаче вчера новият голям спонсор на Левски за няколко минути направи синтез на всичко.

Аутсорстване е думата, която от ЦСКА вкараха в употреба, когато направиха големи промени преди около месец. На „Герена“ изглежда започва подобен процес. В Левски обаче поне на пръв поглед новите хора няма да са официално на преден план и както леко намекнаха, ще участват във вземането на решения. Няма да ги вземат те, но ще участват. Хм, колко интересно формулирано. Нещо като – аз няма да карам влака, но ще участвам в решението как да се кара. А знаете, че един влак има само една крайна гара.

От Палмсбет обясниха, че към този момент няма да придобиват акции. Ако изобщо не са коментирани такива идеи и не е действано по въпроса, се отговаря съвсем по друг начин на този въпрос: Не с „глупости“, „ама вие луди ли сте“ или „това няма как да стане“, но нещо в този стил, само че напарфюмирано и напудрено. Относно правилата и законите: Сток Сити е собственост на собственика на Bet365. И в Левски може през трета или пета свързана фирма да се придобият акции.

Желю Станков, "Тема:Спорт"