Дните на президента на БФС Борислав Михайлов начело на поста все повече изглеждат преброени…..Според информация на novsport твърде възможно е още преди Коледа той да сдаде поста. В момента вървят две алтернативни възможности, които да свалят бившия вратар на националния отбор от удобното кресло.

На първо място е възможността в Търговския регистър да откажат вписване на избора на президент по време на Извънредния конгрес на 12 октомври. Това е абсолютно реално, защото след като в залата беше обявено, че 483 делегати имат право на глас, за победа на първи тур са необходими 242 вота.

По време на гласуването Михайлов получи подкрепата на 241 души, но странно защо беше обявен за победител. В съда, обаче „не вярват на сълзи“ и затова почти сигурно това ще бъде отхвърлено. Хората на Боби има 14 дни да внесе протокола, които изтекоха вчера, 26 октомври.

Ако съдът реши да отхвърли вписването на бившия вратар на националния отбор, това означава автоматично нов конгрес. Нещо повече – той няма да бъде организиран от Михайлов, защото на 12 октомври бе гласувано прекратяване на правомощията му. Той ще се яви като редови кандидат, а на базата в Бояна ще бъде назначено „служебно правителство“, най-вероятно начело с изпълнителния директор Борислав Попов…Едва ли резултатът при гласуването ще е в полза на Боби…

Втората сюжетна линия за падането на Михайлов е свикването на нов извънреден конгрес с гласовете на 1/3 от клубовете, имащи право на глас. Тази процедура вече е стартирала и скоро необходимата бройка ще бъде набавена. Следва познатата процедура – свикване от съда при определен дневен ред и гласуване, което едва ли този път ще бъде в полза на 16-годишният владетел на българския футбол. Развръзката предстои, да видим.

Материал на "Тема:Спорт"