Григор Димитров доскоро бе плют от всички, че е приключил с големия тенис и е изпаднал в зоната на посредственост. Да, наистина неговият ранкинг показваше, че такова нещо е на път да се случи, но той се пробуди в най-неочаквания момент.

След кошмарния старт и финал на Олимпиадата, която приключи за малко над час, за него, и тежките обвинения, че не е поздравявал българските олимпийци в селото, в Рио, критиките към хасковлията станаха още по-големи.

В Синсинати обаче той изригна. 

Вече е на 1/4-финал след прекрасни победи над изключително неудобния Жил Симон, намиращия се в супер форма Фелисиано Лопес и световния номер 4 Стан Вавринка, който е един от най-добрите играчи в тура.

Пътят пред българина е открит и точно в най-неочаквания момент той може да вдигне най-големия трофей в кариерата си - от турнир от сериите АТП 1000, какъвто е този в Синсинати.

Новак Джокович си взе почивка и пропусна турнира, а Роджър Федерер е контузен и също го няма. Рафаел Надал, който още има много тенис в себе си, отпадна доста злощастно, а същото се случи и с Кеи Нишикори.

Освен Григор в турнира останаха само Стийв Джонсън срещу когото нашето момче ще играе днес вечерта, Марин Чилич, Борна Чорич, Милош Раонич, Доминик Тийм, Анди Мъри и Бърнард Томич.

Нека да направим кратък анализ на моментната форма при играчите. Джонсън е съвсем преодолим играч, макар че Гришо загуби последните си 2 мача срещу него. За Чилич и Чорич може да се каже абсолютно същото, макар че именно Марин направи за смях нашето момче на Игрите, но тогава и Григор имаше голяма ''вина'' за тежката си загуба.

Хасковлията знае как се играе срещу Милош Раонич и то доста успешно, а пък Доминик Тийм лекуваше контузия и не е онзи Доминатор към днешна дата, който всички познаваме, тъй като не е набрал нужната скорост.

Бърнард Томич също е съвсем преодолим съперник, а Анди Мъри може би е прекалено уморен от тежките пътувания до Рио и олимпийския трофей до който стигна там. Освен това Гришо го е бил не веднъж, така че .... 

Нека да стискаме палци за Григор, защото в момента той има нужда от нашата подкрепа. Да, той направи грешки и отношението му не беше окей, но някой ден ще гo осъзнае.

Калоян Ангелов, Gol.bg