Карл Цайс Йена - Байерн Мюнхен, среща от 1-ия кръг на турнира за Купата на Германия, стадион ''Ернст Абе Шпортфелд'', 21:45 часа българско време. 

Прогноза на Gol.bg:
Карло Анчелоти ще се изправи срещу един свой кошмар. Малко хора знаят, че именно Карл Цайс Йена е този кошмар за италианския специалист. 

През 1980 година Карлето и Рома постигат успех с 3:0 над германците в първата среща, в двубой от турнира на носителите на национални купи, но в реванша германците бележат четири ''чисти'' гола на ''римските вълци'' и ги елиминират. 

В този мач на хартия баварците са категоричен фаворит, но отборът има много сериозни кадрови проблеми, тъй като ще бъде без осем от своите футболисти.

Джером Боатенг, Ариен Робен, Дъглас Коста, Холгер Бадщубер, Ренато Санчес, Кингсли Коман, Тиаго Алкантара и Чаби Алонсо са аут за днешната среща. Всички заради контузии. 

Тимът от Йена пък се подвизава в регионалните лиги, но пък се намира в добра форма с четири поредни победи. Визитата на гранда от Мюнхен ще бъде истински празник за града, за местните фенове, макар че те ясно осъзнават, че това вероятно ще бъде и последния им мач в турнира.

За последно тези два тима се срещнаха през 2011 година, когато Байерн надви противника си със скромното 2:0.

''Баварците'' вече победиха Борусия Дортмунд в мач за Суперкупата на Германия и отборът се намира в добро състояние.

Отборът към момента е рекордьор по брой вдигнати трофеи в турнира за Купата на Германия и има 18 отличия, а днес ще започне гонитбата на нова рекордна 19-а титла от надпреварата.

Нашата прогноза е класически успех за гостите.

Резултат: Карл Цайс Йена - Байерн Мюнхен 0:3