Байерн Мюнхен - Хофенхайм, осминафинален двубой от турнира за купата на Германия. Стадион "Алианц Арена", 21.45 часа българско време.

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Ернандес, Павар, Алаба, Боатенг, Май, Дейвис, Одриосола
Полузащитници: Кимих, Тиаго, Горецка, Толисо, Коутиньо, Кюзанс, Мюлер, Гнабри
Нападатели: Левандовски, Циркзее, Арп
Контузени: Зюле, Мартинес, Перишич, Коман (назад с подготовката)

Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора се срещат за първи път в надпреварата, а при последното си гостуване тук Хофенхайм спечели сензационно с 2:1 за първенство. Така за последните шест сблъсъка съперниците имат по три победи и баварският колос определено среща неудобен противник.

Поражението за Байерн през октомври беше първо от този опонент насред Мюнхен. Тогава Саргис Адамян направи мача на живота си, вкарвайки и двата гола за своите.

В исторически план Байерн води с 15:3 победи в изиграните 23 мача, при голова разлика 51:21. Момчетата на Ханзи Флик се намират в чудесна форма от началото на годината и трите поредни победи им позволиха да се изкачат на върха в таблицата.

Хофе стъпи накриво у дома срещу Айнтрахт при подновяването на битките в Бундеслигата, но след това изкова две победи срещу Вердер Бремен и Байер Леверкузен, доближавайки се на точка от челната шестица. 

Баварците са в серия от 12 поредни успеха на фаза осминафинал, гонейки своята купа №20. Те са фаворит в днешната двойка и ние залагаме на техен успех.

Резултат: Байерн Мюнхен - Хофенхайм 3:1