Порто - Байерн, първи сблъсък от 1/4-финалите на Шампионската лига, стадион "Драгао", 21:45 часа българско време.

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Рейна

Защитници: Боатенг, Бадщубер, Данте, Лам, Рафиня, Бернат

Полузащитници: Алонсо, Гьотце, Тиаго Алкантара, Роде, Вайзер, Гаудино, Шол

Нападатели: Мюлер, Левандовски, Писаро, Курт

Контузени: Щарке, Рибери, Робен, Алаба, Швайнщайгер, Бенатия, Мартинес

Прогноза на Gol.bg:
На хартия Байерн изглежда абсолютен фаворит, но ситуацията с контузените играчи на гостите е меко казано плачебна, тъй като тимът от Мюнхен ще бъде без Щарке, Рибери, Робен, Алаба, Швайнщайгер, Бенатия и Мартинес, които са с травми.

Това ще принуди Пеп Гуардиола да използва Филип Лам в средата на терена, както той призна по време на пресконференцията преди днешната среща.

Наставникът на баварците се познава добре с треньора на Лопетеги, тъй като двамата бяха съотборници в Барселона, в периода 1994-1997 година. 

"Баварците" нямат загуба в последните си 11 мача на португалска земя, като са спечели 5 срещи и са врътнали 6 ремита по време на тези сблъсъци.

Последният 1/4-финал на Порто бе през сезон 2008-2009 година, а в днешната среща Байерн ще търси комфортна преднина, която да помогне на тима да се класира за четвърти пореден 1/2-финал в турнира.

И домакините имат кадрови проблеми, тъй като Тейо и Маркано са аут, като първият е контузен, а вторият наказан. Джаксън Мартинес пък е под въпрос заради травма.

Формата на домакините е добра и те имат 3 победи, 1 реми и 1 загуба в последните си 5 мача от всички турнири, а Байерн има абсолютно същите показатели.

Двата тима вече са се срещали в 1/4-финалите на най-комерсиалния турнир, като Байерн продължава напред и в двата случая - 1990/91 и 1999/00.

Португалците са без загуба в 9 последователни европейски срещи у дома, като са спечелили 6 от последните си 7 мача в Европа, играни на "Драгао".

Нашата прогноза за тази среща е реми с по един гол. 

Резултат: Порто - Байерн 1:1

Прогнозирай и печели с играта на Gol.bg