Челси – Уотфорд, мач от 37-ия кръг на Висшата лига, стадион „Стамфорд Бридж”, 16:00 часа, съдия Пол Тиърни

Под въпрос за Челси: Лофтъс-Чийк, Кейхил
Контузени за Челси: Рюдигер, Хъдзън-Одой
Контузени за Уотфорд: Прьодъл, Кина
Под въпрос за Уотфорд: Каткарт

Прогноза

Еден Азар може да излезе за последен път на „Стамфорд Бридж” с екипа на Челси, когато Сините приемат Уотфорд в мач от 37-ия кръг на Висшата лига. 

Счита се, че белгиецът е сигурно ново попълнение на Реал Мадрид и трансферът ще бъде обявен до дни. Това обаче няма да му попречи да опита да помогне на отбора си да завърши в Топ 4. 

Тимът на Маурицио Сари има 2 точки пред Арсенал и 3 пред Манчестър Юнайтед, така че успехът над Стършелите е задължителен, въпреки трите поредни двубоя без победа в първенството. 

Уотфорд загуби шансове за 7-ото място след успеха на Уулвърхемптън в събота, но въпреки това сезонът за отбора е доста добър и тимът ще опита да завърши кампанията по максимално позитивен начин. 

Стършелите обаче нямат победа над Челси като гост вече в 11 поредни мача, а във Висшата лига могат да се похвалят едва с едно равенство от своите 5 визити на съперника, което разбира се не им дава много шансове. 
 
От друга страна, откакто Уотфорд се завърна във Висшата лига през 2015-а, отборът е вкарал най-много голове именно на Сините – 13, а сега ще има на разположение и капитана си Трой Дийни, който се завръща след наказание. Хората на Марко Силва вече победиха като гости Кристъл Палас и Уест Хям и ще се опитат за първи път да спечелят 3 гостувания на лондонски противници в сезон от елита. 
 
В крайна сметка обаче, Челси трябва да спечели този мач, независимо от важния реванш срещу Айнтрахт в Лига Европа. Еден Азар не бе титуляр в Германия, така че сега би трябвало да стартира и нищо чудно да направи и разликата. Уотфорд може да бъде опасен и изобщо не е слаб гост, но в защита ситуацията не е добра, като вече в 10 поредни мача отборът е без суха мрежа. 
 
Затова и шансовете на Сините изглеждат много по-добри, а и Стършелите вероятно вече насочват вниманието си изцяло към финала за ФА Къп, така че трите точки би трябвало да останат за домакините. 
 
Резултат: Челси – Уотфорд 2:0