Черно море - Левски, двубой от 28-ия кръг на Първа лига, стадион: "Тича", начало: 17:30 часа.

Групата на Черно море: Иван Дюлгеров, Георги Китанов, Стефан Станчев, Мартин Костадинов, Виктор Генев, Кононго, Мирослав Енчев, Жоаким Балми, Дани Кики, Мехди Фенуш, Петър Витанов, Родриго, Патрик Андраде, Васил Панайотов, Аристот Ндонгала, Радослав Василев, Жоржиньо, Мартин Минчев

Вероятен състав на Левски: Николай Михайлов, Живко Миланов, Седрик Унтонджи, Нуно Рейш, Иван Горанов, Хали Тиам, Мартин Райнов, Еркебулан Сейдахмет, Давиде Мариани, Паулиньо, Станислав Костов

Можете да гледате мача НА ЖИВО ТУК

Прогноза на Gol.bg:

Черно море се намира на шесто място в класирането с актив от 42 точки и изостава с една от петия Берое. "Моряците" допуснаха загуби в последните си два мача, като миналия уикенд отстъпиха на ЦСКА с 0:1, а в средата на седмицата загубиха драматично от Ботев Пловдив на 1/4-финалите в турнира за Купата след изпълнение на дузпи. 

Варненци са спечелили 7 от последните си 8 домакинства и ще бъдат силно устремени към нов успех срещу Левски, след като надвиха "сините" цели два пъти през този сезон.

Все пак тези 120 минути, играни в четвъртък, със сигурност ще окажат влияние върху физическото състояние на домакините. Иначе Черно море не се разписа само в 2 от последните 22 мача, така че е доста вероятно да намери мрежата в предстоящия мач.

В предишния кръг Левски пък завърши наравно срещу Ботев Пловдив. Един от най-слабите мачове на тима през тази година, който бе съпътстван и от съдийска подкрепа. 

"Сините" получиха несъществуващ наказателен удар, който бе реализиран от Давиде Мариани. През второто полувреме, обаче, "канарчетата" изравниха резултата и успяха да го удържат, макар да бяха с човек по-малко.

Все пак столичани нямаха мач в средата на седмицата и ще бъдат по-свежи за двубоя на "Тича". В Левски, обаче, имаше важни новини, като трима играчи се разделиха с отбора – Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал. Техните договори изтичаха в края на сезона и стана ясно, че няма да бъдат подновени. 

Така "сините" вече имат доста къса скамейка и ще имат трудности до края на сезона. Тимът се намира на трето място с актив от 55 точки, като целта ще бъде да запази мястото си в Топ 3.

Прогноза: Черно море - Левски 3:2