Берое - Брьондби, първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа, стадион "Берое", 20:00 часа. 

Групата на Берое за мача: 

Вратари: Макенджиев, Пиргов

Защитници: Зехиров, Иванов, Василев, Пенев, Зафиров, Филипов, Динков

Полузащитници: Джоман, Елиаш, Делев, Божилов, Милисавлевич, Том, Коконов

Нападатели: Мапуку, Костов

Контузени: Keркар
Наказани: Няма

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

БЕРОЕ: Макенджиев, Зехиров, Василев, Иванов, Пенев, Елиаш, Джоман, Милисавлевич, Божилов, Делев, Мапуку

БРЬОНДБИ: Храдецки, Ларсон, Думич, Албрехтсен, Дурмиши, Пири, Йорнсков, Ньоргаард, Рашани, Пуки, Елмандер

Прогноза на Gol.bg:
Според букмейкърите датчаните имат съвсем леко предимство в Стара Загора, но истината е, че Брьондби разполага в момента с изключително класни играчи и на Берое ще им бъде много трудно дори да удържат едно реми.

Датчаните пристигнаха в България с доста сериозни имена като Пуки, Агер и Елмандер. Първият играеше в германския Шалке, вторият е много добре познат за всички. Той бе дълги години един от лидерите на Ливърпул и дори бе трансферна цел на Барселона, но заради семейни причини се прибра в родината си Дания. За радост на Берое бранителят отпадна от състава за мача. 

Елмандер пък е бивш голмайстор на Тулуза и Галатасарай и като цяло е доста добре познат име.

Освен Агер и Каленберг няма да играе за датчаните заради контузия, а това е добре за българите, тъй като атакуващият халф придава голяма класа, тъй като доста дълги години игра във френския елит с Оксер, а също изкара и период във Волфсбург, така че определено е качествен футболист.

В състава на заралии отсъства само Керкар, който е контузен. 

Днес тимът от Стара Загора ще гони 43-годишен рекорд, след като в момента момчетата на Петър Хубчев са в серия от 2 поредни европейски победи, а днес могат да ги направят три.

Досега заралии са го правили два пъти, но това е преди над 40 години и при победа днес отборът ще изравни този свой рекорд. Първият път е още в дебюта на тима на Стария континент. През сезон 1972/73 "зелено-белите" разбират на 1/32-финалите Аустрия Виена - 7:0 у дома и 3:1 във втория мач, а след това удрят с 3:0 унгарския Хонвед, но ответния мач губят с 0:1.

През следващата кампания, но в турнира за КНК, те повтарят постижението си, след като побеждават два пъти люксембургския Фола, а след това взимат скалпа и на Атлетик Билбао. 

Нашата прогноза за този мач обаче е реми с по един гол.

Резултат: Берое - Брьондби 1:1