Челси - Арсенал, финал на Лига Европа, стадион "Олимпия Баку", 22:00 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора: 

Челси: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Луис, Алонсо, Канте, Жоржиньо, Баркли, Педро, Жиру и Азар

Арсенал: Чех, Колашинац, Кошчелни, Сократис, Мустафи, Мейтланд-Нилс, Джака, Торейра, Обамеянг, Йозил и Лаказет

Прогноза на Gol.bg:
Днес един срещу друг на финала в Лига Европа се изправят два лондонски съперника в лицата на Челси и Арсенал, макар че финалната среща ще бъде в далечен Азербайджан и по-точно в столицата на страната Баку.

Днешният ден е решаващ за сезоните на двата тима. Един трофей от втория по сила евротурнир без съмнение прави сезона на даден тим успешен, така че залогът е много голям. Освен това победа на Арсенал ще осигури участие на тима в Шампионската лига през следващия сезон. 

Мениджърът на лондончани Унай Емери се справя отлично в европейските турнири и това се видя по време на престоя му в Севиля. Той спечели три поредни пъти трофея със Севиля - през сезоните 2013/14, 2014/15 и 2015/16. 

В същото време един трофей днес може да направи така, че Маурицио Сари да остане в лондонския тим и ръководството да му гласува доверие, след като усилено се говори, че при загуба в днешния финал той ще бъде уволнен.

И докато Емери е изправен пред въпроса дали Чех да пази днес, то неговият колега има доста повече въпросителни, които са свързани с контузии. Най-неприятна е ситуацията около халфа Н'Голо Канте, който е 50 на 50 за днешния мач и може да го пропусне, а ако това се случи тогава на неговото място в средата на терена ще излезе някой измежду Рос Баркли или Матео Ковачич.

Оливие Жиру започна като титуляр във всички мачове от турнира, но дали днес Сари ще заложи на него или на опитния Игуаин? Или ще играе с Азар като фалшива девятка?

Холдинг и Суарес, Бейерин и Рамзи са твърдо аут за днешния мач и няма да играят за "артилеристите", както и Мхитарян, който поради политически причини не е пътувал с тима, а пък "сините" ще бъдат със сигурност без Лофтъс-Чийк, Одой и Рюдигер, които също са контузени.

"Сините" имат само един триумф в турнира, който датира от сезон 2012/2013, а техният противник до момента не е печелил Лига Европа. Нашата прогноза за този мач е успех с 1:0 за Арсенал, тъй като определено Емери познава отлично турнира и знае как да печели подобни битки.

Прогноза: Челси - Арсенал 0:1