Камерун - Хърватия, среща от Група "А" на Мондиала, 19-и юни, 01:00 часа, стадион "Арена Амазония", Манаус, пряко в Gol.bg.

Групата на Камерун за мача: 

Вратари: Лоик Феуджоу, Шарл Итанже, Сами Н`Джок

Защитници: Беноа Асу-Екото, Николас Н`куло, Седрик Джеугуе, Дани Нункеу,  Хенри Бедимо, Аурелиен Чеджу, Алан Ниом;

Полузащитници: Алекс Сонг, Ландри Н`Гуемо, Жан Макун, Стефан Мбиа, Ейонг Ено,  Едгар Сали, Жоел Матип

Нападатели: Бенджамин Муканджо, Самуел Ето’о, Винсент Абубакар, Ерик Чупо-Мотинг, Пиер Уебо, Фабрис Олинга

Групата на Хърватия за мача: 

Вратари: Стипе Плетикоса, Даниел Субашич, Оливер Зеленика

Защитници: Дарио Сърна, Ведран Чорлука, Даниел Пранич, Деян Ловрен, Домагой Вида, Гордон Шилденфелд, Шиме Врсалко

Полузащитници: Лука Модрич, Иван Ракитич, Огнйен Вукойевич, Иван Перишич, Матео Ковачич, Самир, Марсело Брозович, Иван Мочинич

Нападатели: Ивица Олич, Едуардо, Марио Манджукич, Никица Йелавич, Анте Ребич

Прогноза на Gol.bg:
Изключително ключов мач и за двата отбора. И двата тима ясно осъзнават, че загуба ще сложи край на мечтите им за излизане от груповата фаза. И двата тима имат по 0 точки в момента, докато Бразилия и Мексико са с по 4 и са големите фаворити за класиране на директните елиминации.

Голямата въпросителна в камерунския лагер е, дали Самуел Ето'о ще може да играе в утрешния мач, след като той получи травма в коляното, която според лекаря на клуба може да се оправи, но с почивка от 10-ина дни.

Самият футболист обаче играе с непрекъснати болки през последните месеци и вероятно ще стисне зъби и в предстоящия мач, който е съдбовен за "Неукротимите лъвове".

Все пак тепърва ще се види, дали лекарския щаб ще му позволи и какво решение ще вземе Волкер Финке. 

За хърватите пък хубавата новина е, че Марио Манджукич ще се завърне след наказанието, което изтърпя срещу Бразилия, и ще бъде на разположение на отбора днес. Лука Модрич, който имаше проблем с травма, също трябва да е на линия за днешния сблъсък. 

Това ще бъде първият сблъсък в историята между тези два национални отбора, като Хърватия до момента не се срещала с африканци на такъв турнир. 

Камерун пък е успял да спечели само един от своите 13 мача срещу европейски отбори на световни финали - срещу Румъния през 1990 година. 

Африканците са и загубили последните си пет мача на световни финали и са отбелязали само 7 гола в последните си 12 мача на такова ниво.

Хърватия също няма добри показатели в последните си мачове на мондиали, като страната няма победа от 5 поредни мача на такъв форум.

Нашата прогноза днес обаче е успех с два гола за Хърватия.

Резултат: Камерун - Хърватия 0:2

 

Прогнозирай мачовете от световното първенство и спечели страхотни награди