Евертън - Ливърпул, мач от 29-тия кръг на Висшата лига, стадион “Гудисън Парк”, 18:15 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че очаква едно лудо градско дерби. “Червените” влизат в него с прекрасно самочувствие от победата с 5:0 над Уотфорд в средата на седмицата, а гонитбата с Манчестър Сити продължава. “Гражданите” се върнаха на първото място с точка преднина, но дали ще я задържат до края на деня? 

“Разбира се, феновете на Евертън не искат ние да спечелим нищо. Вероятно и с нашите фенове е така що се касае до Евертън. Но ни предстои един емоционален мач. 

На “Гудисън” феновете наистина подкрепят страстно отбора си, така че ще бъде сложно за нас. Ще бъде шумно, ще бъде диво, ще бъде всичко. Ние обаче трябва да изиграем добър мач и да го спечелим”, заяви Клоп. 

В последното градско дерби Ливърпул спечели с 1:0 след странен гол на Дивок Орики дълбоко в добавеното време на срещата. Така Евертън е без победа над Ливърпул в 18 поредни мача. 

“Това ще бъде специален мач и за двата отбора, за града и особено за феновете. Усетих колко специален е този сблъсък през декември”, заяви мениджърът на Евертън Марко Силва. 

Наставникът на “карамелите” ще може да разчита на Курт Зума, който пропусна победата над Кардиф с 3:0 зарди наказание. Лейтън Бейнс е единственият контузен играч в селекцията на Марко Силва.

В Ливърпул чакат решението за Роберто Фирмино, който не игра срещу Уотфорд заради контузия в глезена. 

Резултат: 1:2