Манчестър Юнайтед – Манчестър Сити, мач от 31-вия кръг на Висшата лига на Англия, стадион „Олд Трафорд“, 22:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Манчестърското дерби тази година е чакано с голям интерес. Двубоят на „Олд Трафорд“ тази вечер може да реши титлата на Англия. Манчестър Сити води свирепа битка с Ливърпул за върха в класирането, а „червените дяволи“ са поставени в неизгодната ситуация да определят следващия шампион – омразният Ливърпул или градския съперник Манчестър Сити.

„Гражданите“ изостават с 2 точки от Ливърпул в класирането, но могат да си върнат първото място довечера. „Червените дяволи“ пък се нуждаят от победа заради срамната загуба с 0:4 от Евертън през уикенда и битката за класиране в Топ 4.

„Този мач идва в подходящия момент. Играчите са наранени и се нуждаят от голям мач и голяма победа срещу съперник от калибъра на Манчестър Сити. Така че на терена няма да има играчи, които да се крият. Феновете ни също искат голям мач, но Сити е много, много добър отбор. Ще дадем всичко от себе си“, заяви мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер.

Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола също е наясно с важността на двубоя. „Имаме 4 мача до края, за да защитим титлата си. Няма да е лесно, но „Олд Трафорд“ е прекрасно място за футбол. Знаем точно какво трябва да направим. Това е дерби и подобни мачове са специални за играчите. Те трябва да дадат всичко от себе си“, заяви Гуардиола.

За Юнайтед в състава ще се завърне Люк Шоу, който изтърпя наказание. Под въпрос е Фил Джоунс, а Андер Ерера, Ерик Байли и Антонио Валенсия най-вероятно ще бъдат възстановени от леки контузии.

Големият липсващ в тима на Сити е Кевин Де Бройне, който отпадна от дербито заради мускулна контузия.

Резултат: 1:2