Манчестър Сити – Уест Хям, мач от 26-ия кръг на Висшата лига, стадион „Етихад”, 18:30 часа, съдия Греъм Скот
 
Контузини за Ман Сити: Стърлинг, Сане
Наказан за Ман Сити: Зинченко
Контузени за Уест Хям: Уилшър, Ярмоленко
Под въпрос за Уест Хям: Андерсон

Прогноза
 
Манчестър Сити ще опита да се върне на победния път, когато приеме Уест Хям на своя „Етихад Стейдиъм”.
 
Гражданите загубиха от Тотнъм в миналия кръг с 0:2 и веднага след мача Пеп Гуардиола задържа доста дълго в съблекалнята своите играчи, които сега трябва да отговорят подобаващо.
 
Перспективата за Чуковете не е особено розова, след като тимът е замесен сериозно в битката за оцеляване и няма победа в 5 срещи, като в миналия кръг изпусна преднина от 2 попадения при равенството 3:3 с Брайтън на своя стадион.
 
Сити спечели последните 7 мача срещу лондончани, вкарвайки 23 гола в тях, което означава големи проблеми за Чуковете, независимо че Рахийм Стърлинг е аут поради контузия. Серхио Агуеро обаче е във форма и нищо чудно да се върне към представянето си през януари, когато в 3 мача вкара 6 гола.
 
В ерата на Висшата лига Уест Хям има едва една победа при гостуване срещу настоящия шампион в 23 мача, което се случи през 2001-а година. Цели 20 срещи обаче бяха загубени.
 
Ясно е, че домакините са абсолютни фаворити, макар че за титла няма как да се говори при 22 точки изоставане от Ливърпул. Второто място вероятно ще бъде постигнато, тъй като Лестър е колеблив, но случващото се може да означава фокус в Шампионската лига.
 
Естествено Небесносините са длъжни да покажат, че голяма разлика до Червените не отговаря на действителността и да зарадват феновете си с добра игра и победа. Колебанията им обаче през сезона сякаш станаха твърде много, но независимо и че Уест Хям ще се бори с всички сили да вземе нещо от мача, бе било сензационно ако го направи.
 
Резултат: Манчестър Сити – Уест Хям 3:0