Саутхемптън – Манчестър Сити, мач от 33-ия кръг на Висшата лига, стадион „Сейнт Мерис”, 21:00 часа, съдия Андре Маринър

Контузени за Саутхемптън: Буфал, Хойберг
Под въпрос за Саутхемптън: Тея, Валери
Контузен за Ман Сити: Агуеро

Прогноза

След впечатляващата игра и страхотната победа срещу Ливърпул с 4:0, Манчестър Сити ще бъде в настроение за гостуването си на южния бряг срещу Саутхемптън. 
 
Гражданите трудно ще загубят второто си място и до края Пеп Гуардиола вероятно ще се стреми да поддържа максимално голяма широчина в отбора си за мачовете от ФА Къп и Шампионската лига. 
 
Разбира се трудно може да се говори за подценяване, а и класата на Небесносините е доста над тази на домакините. Сити спечели последните 6 мача срещу съперника при голова разлика 17:4. 
 
Неприятното за Светците е, че у дома се представят трагично, като за първи път в историята си могат да загубят 11 мача на своя стадион, като са допуснали и цели 33 попадения в домакинствата си. 
 
Хубавото за тях е, че навън постигнаха добри резултати, Дани Ингс се наслаждава на силна кампания с отличните 18 гола и бе в основата на това Саутхемптън вече да има 40 точки и да е спасен. 
 
Вярно е, че защитата на Сити е много далеч от представянето, което Пеп Гуардиола иска да вижда от нея и именно това е една от основните причини тимът да допусна толкова колебания и лоши резултати до момента. Кевин де Бройне продължава да блести, но сега може и да получи почивка. 
 
Домакините вероятно ще играят освободено и това би могло да ги направи опасни, но е трудно да приемем, че Сити няма да спечели. Габриел Жезус има какво да доказва в нападение, а и отборът разполага така или иначе с достатъчно качества, за да запише още един успех. 
 
Резултат: Саутхемптън – Манчестър Сити 1:3